неделя, 19 февруари 2017 г.

Мини шоколадови тортички


И този път няма да изневеря на традицията си и ще ви представя едни много лесни мини шоколадови тортички, Освен вкусни, те са и икономични и със сигурност няма какво да ни спре да ги приготвим. :)


Необходими продукти:


1 литър + 8 с. л. прясно мляко
300 гр. обикновени бисквити
2 пакетчета пудинг с вкус на карамел на "Dr. Öetker" (естествено, можете да използвате какъвто пудинг желаете)
8 с. л. захар

За шоколадовия ганаш:
200 гр. шоколадов кувертюр
200 мл. пълномаслена течна сметана


Начин на приготвяне:


1. В тенджера изсипваме 1 литър прясно мляко и слагаме на котлона, за да заври.


 2. В купичка слагаме 8 с. л. прясно мляко и 8 с. л. захар и разбъркваме хубаво.



3. Към млечната смес добавяме двете пакетчета пудинг и разбъркваме до хомогенност.



4. След като прясното мляко заври, в него изсипваме сместа с пудинга.


5. Започваме да бъркаме, като бъркането трябва да продължи, докато получим гъст крем.


6. След като кремът се сгъсти, дръпваме тенджерата от котлона и го оставяме да се охлади за 10 минути.


7. Отделяме 8 бисквитки настрани. Останалите ги начупваме на парченца в пудинга. 




8. След като ги начупим, разбъркваме бисквитите хубаво с пудинга, за да се смесят. 


9. Покриваме четири купички с диаметър 11 cm. със стреч фолио. 


10. С помощта на дървена шпатула (или с каквото ви е по-удобно) започваме да добавяме по малко от бисквитената смес, като притискаме хубаво, 


11. След като напълним купичката, слагаме по две бисквитки, които ще ни служат за "основа" на тортичките.


12. Повтаряме същата процедура и с останалите три купички, като накрая ги покриваме със стърчащите краища на стреч фолиото.


13. Слагаме купичките във фризер за 2 часа, за да стегне бисквитената смес.
14. След като се стегнат, ги изваждаме от фризера и ги слагаме върху решетка, като отстраняваме стреч фолиото. (Поради липса на решетка за охлаждане, използвах решетката от тава за здравословно хранене.)




Приготвяне на шоколадовия ганаш:
1. Начупваме шоколадовия кувертюр на парченца.


2. В тенджера слагаме 200 мл. пълномаслена течна сметана и изчакваме да започне да завира.


3. След като започне да ври, добавяме шоколадовия кувертюр и бъркаме непрекъснато, докато се разтопи напълно. 



4. Отдръпваме готовия ганаш от котлона.


5. С помощта на супена лъжица започваме да заливаме тортичките с ганаша, като се стараем да ги покрием целите.




6. След като ганашът се втвърди прехвърляме шоколадовите тортичките в подходящ поднос и ги сервираме.



За разлика от Шоколадовия кейк с фъстъчено масло, тези тортички (въпреки че са шоколадови) са много леки. Остава ни само да им се насладим и да се убедим в това. :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар